0

Galeria Bianca Leusink

Bianca Leusink (1973) is geboren en getogen in Haaksbergen en nog steeds woonachtig hier.

Haar motivatie om te schilderen komt vanuit haar ziel. Het is iets wat in haar zit en naar buiten komt als een vorm van intuïtie. Het is erg belangrijk voor haar om originele kunst te maken. Haar lijfspreuk luidt dan ook:  “You’re born an original don’t die a copy”.

Bianca begint aan een kunstwerk zonder schets, ze laat haar energie voorvloeien in de verf. Hoe meer ze schildert, des te meer ideeën ze krijgt en zo raakt haar fantasie nooit op.

Op aanraden van COBRA kunstenaar Jan te Wierik is ze midden jaren negentig begonnen met groot schilderen op doek.   Jan gaf haar de opdracht een echte “Bianca Leusink” te maken.  Dit heeft ze gedaan en sindsdien is ze niet meer weg te slaan bij haar verf en doeken.

In 2008 opende ze haar eigen galerie in het kunststad Ootmarsum en worden haar werken in heel Europa verkocht. Bianca exposeert regelmatig in Europa en doet op uitnodiging ook mee aan International kunst festivals waaronder in 2015/2016 het Amsterdam Light Festival.  Een spectaculair Light festival in onze hoofdstad Amsterdam

Bianca’s collectie bestaat niet alleen uit schilderijen en beelden. Haar veelzijdigheid gaat verder. In opdracht ontwerpt ze: kunstvloeren, plafonds, meubels, sieraden en ze heeft haar eigen fashionlabel. Sinds kort werkt ze als designer voor ter Steege in Rijssen, een groothandel in souvenirs, serviezen en pottery.

Voor meer informatie:            www.biancaleusink.nl                  Tel: 06-25291513

Terug naar het overzicht
»
»

Copyright Jongbloed-cerveza anno 2005 – Geen 18, dan ook geen alcohol!