0

Puzzels voor Samen Winter Warm

19-01-2021

Puzzels voor Samen Winter Warm

‘Samen Winter Warm’ is een actie voor inwoners van Enschede Zuid en West. SVEN Welzijn, de gemeente Enschede en de partners in de wijk en de Jongbloed Foundation slaan de handen ineen voor wijkbewoners, die door het coronavirus alleen thuis zitten en niet naar buiten kunnen of durven.

De actie Samen Winter Warm zorgt ervoor dat inwoners met elkaar in verbinding blijven in tijden dat sociale interactie steeds lastiger wordt.

Nu steeds meer mensen noodgedwongen thuiszitten, nodigt SVEN Welzijn (onderdeel van Incluzio Uitvoering) buurtbewoners uit om toch met elkaar in gesprek te blijven. Met inachtneming van de corona-regels, openen in de maand december op verschillende plekken in het stadsdeel locaties, waar inwoners terecht kunnen voor een kop soep, kerststol maar vooral ook een luisterend oor. In dit kader heeft de Jongbloed Foundation ook haar bijdrage geleverd door 1.500nieuwe puzzels te doneren en af te leveren. 

Eenzaamheid voorkomen
“Juist in deze tijd is het belangrijk dat we samen in verbinding te blijven en elkaar helpen waar dat kan. Met de actie Samen Winter Warm stimuleren we wijkbewoners om in hun eigen buurt onder de mensen te komen en bijvoorbeeld eenzaamheid te voorkomen”, aldus Sigrid Binksma, Netwerkcoach bij SVEN Welzijn.

Extra hulp waar nodig
De gemeente Enschede ondersteunt deze actie van harte. Stadsdeelmanager Zuid en West Timo Keuken: “Zeker in deze tijd moeten we aandacht houden voor elkaar en in gesprek blijven over wat ons bezighoudt. Deze actie versterkt het sociale contact tussen buurtbewoners en professionals en dat stelt ons ook in de gelegenheid om extra hulp en ondersteuning te geven aan hen die dat nodig hebben”.

Deelnemende partners
De betrokkenheid van partners in de wijk die mee willen helpen is al hartverwarmend. De volgende partners hebben al toegezegd: o.a. Power Royael, Speeltuin Stevenfenne, Speeltuin Robinia, Speeltuin Stadsveld, Alifa, wijkraad Pathmos, kinderboerderij de Wesseler, M-Pact, het Stroinkshuis – De Woonplaats,  Doe Mee Huis, Smiley, Wijkraad Stadsveld,  Alles – in – één – school De Zuidsprong, Wijkraad Wesselerbrink, Stichting Wijkbudgetten Stroinkslanden, Wijk Platform Helmerhoek, Stichting Noaberschap Helmerhoek.

En natuurlijk is Jongbloed Foundation ook een trotse partner van Samen Winter Warm.

Terug
»

Copyright Jongbloed-cerveza anno 2005 – Geen 18, dan ook geen alcohol!